Georg Buljo Duo skal opptre på Alta museum og Alta kunstforening


Georg Buljo Duo skal opptre under åpningene av jubileumsutstillingen "40 jagi" på Alta museum torsdag 21. november og Alta kunstforening fredag 22. november.


Georg Buljo utøver vokal med fokus på moderne joik. Han har i en årrekke beveget seg fordomsfritt og alternativt mellom tradisjons- og verdensmusikk, og er en erfaren og meritert musiker med Spellemanspriser og utnevnelser bak seg.


Han er både komponist og utøvende musiker med hovedfokus på vokal/joik/gitarer, men fungerer også som produsent, driver musikkstudio og plateselskap. Den siste utgivelsene under eget navn var albumet "Electric Bidus» (2019) og tidligere har han gitt ut ”Neve” (2014) sammen med felespiller Nils Økland og soloplaten "Saxapahaw" (2011).


Buljo var i 2015 ”Årets Profil” under Festspillene i Nord Norge og ”Årets Samiske Artist” i 2014. Han har skrevet flere bestillingsverk, laget filmmusikk og komponert musikk for blant annet Mari Boine, Niko Valkeapää og Susanna Wallumrød.


Han har fremført sin moderne joikeform for alt fra åpningsseremonien fra Sjakk-VM i Chennai i 2013, med mange hundre tusen seere, til kresne kunstkritikere og publikummere på Manhattan, NYC. Buljo har en bred musikalsk bakgrunn fra tradisjonell norsk og samisk folkemusikk, eksperimentell rock, jazz og impro.


Erlend Viken fra oppdal er folkemusiker med fele som hovedinstrument. Han har beina godt plantet i tradisjonsmusikk fra Trønderlag og Gudbrandsdalen men beveger seg sømløst mellom genre. Erlend Viken var også solist sammen med sørsamiske Marja Mortensson på Buljos bestillingsverk «Snøfrid» til Festspillene i Elverum i 2017. Viken har gitt ut kritikerroste og prisbelønte plater i samarbeid med Aslak Brimi og med sin egen Erlend Viken Trio.

Nyeste innlegg